Skip to main content

Sol och bad i härliga Kroatien

Välkommen att följa med oss på vår årliga succéresa till Kroatien!

2024 har vi siktet inställt på Vodice som är en badort i Dalmatien på Kroatiens kust. Orten ligger mitt emellan de kända städerna Zadar och Split. Här bor vi i sju nätter och kommer att få njuta av sol och bad tillsammans!

Vårt hotell Imperial Green & Blue ligget bara ett stenkast från stranden och har såklart också egen pool, restaurang och bar. Alla rum har även balkong.

Man tar sig enkelt in till den pittoreska lilla staden Vodice som ligger ca 1 kilometer från hotellet via strandpromenaden. Det finns stora möjligheter för dig som är sugen på att någon dag hyra cykel för att utforska området eller boka en båttur till någon av öarna runt omkring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En av dagarna kommer vi göra en guidad rundtur med lokalguide som berättar för oss om livet i Kroatien och som visar oss området.

Detta är ett nytt resmål för oss på JoRobuss, vi tycker det är roligt att kunna variera våra resmål i Kroatien för att ni som åker med ska få se nya platser varje år, även att ni väljer att åka på samma trygga resa med oss.

Hotellet som vi ska bo på hör till det stora Imeprial Park Hotell, och har nyrenoverade rum, air-condition, balkong och egen pool. 2024 har vi också efter förra årets succé satsat på att köra 2 bussar samtidigt till samma ställe. Detta innebär att vi har förhoppningen av att vi kommer vara cirka 100 semestersugna svenskar här samtidigt, mycket trevligt tänker vi!

Skynda dig att boka, förra året hade vi kö-lista även efter att buss nummer 2 var full!

Vi längtar såklart redan efter en härlig resa till värmen, gör inte ni?

Varmt välkommen!

Staden Vodice - en pittoresk ort med charmiga restauranger

Vodice ligger drygt en timme norr om Split som är en välbesökt kuststad. Orten ligger i området Dalmatien i sydvästra Kroatien vid Adriatiska havet. Här finns ett stort antal öar och flera städer som är populära tursitmål. Vodice är mest känd för sitt utbud pittoreska restauranger, stort utbud av sport- och rekreation samt ett behagligt kvälls- och nattliv.. Orten har cirka 10 000 invånare, som under sommarhalvåret blir betydligt fler.

Att resa till Vodice kan vara en fantastisk upplevelse för hela familjen vare sig du söker avkoppling eller en aktiv semester! Den vackra kuststaden med sin härliga atmosfär är ett populärt resmål och en av de största turistdestinationerna vid Adriatiska havet.

 

En härlig strandpromenad sträcker sig genom staden och längs det kristallklara havet vidare till orten Tribunj som ligger ca 4km västerut. 20 minuter från Vodice ligger staden Sibenik med många historiska och kulturella byggnader. 

Vi kör vår resa med två övernattningar på vägen till Kroatien och två på vägen hem. Vi tar det med andra ord ganska lugnt så att man kan njuta till fullo även av resdagarna och den vackra omgivningen under resans gång. Med ett landskap som ständigt förändras och med täta stopp för bensträckare, lunch och fika blir det några riktigt trevliga dagar tillsammans under resdagarna.

Väl på plats infinner sig lugnet, här finns det inga måsten. Vi kommer en dag under veckan åka en guidning i närområdet med vår egen buss och lokalguide. Denna utflykten ingår i resans pris och är självklart frivillig. Vi bjuds på frukost och middags buffé varje dag på hotellets restaurang, och detta ingår givetvis också i resans pris. 

Som vanligt åker vi resan i våra allra finaste bussar med chaufför och reseledare som har mycket god vana av resor ute i Europa.

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

 

Varmt välkommen att följa med på vår resa. Upplev sol, bad och härlig gemenskap i Kroatien tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 9/9: Hemorten - Dessau

  Vi hämtar er på era hemorter, sätter oss till rätta i bussen och kör söder ut. Denna första dag åker vi med båt via Danmark och in i Tyskland. Självklart stannar vi utmed vägen för fika och mat stopp. Dagens mål är Blu Fürst Leopold Hotel i Dessau. Här bjuds vi på middag när vi kommer fram.

  Hemorten - Dessau
 • Dag 2 10/9: Dessau - Golling

  Efter en god hotellfrukost packar vi åter igen bussen och börjar vår nästa etapp som tar oss genom Tyskland och in i de vackra alplandskapen i Österrike. Här bor vi i en härlig alpby som heter Golling an der Salzach. Hotel Gasthof Goldene Traube välkomnar oss med middag på kvällen. Nu känner man verkligen att man är påväg på semester. Det är alltid härligt att få ta en kvällspromenad genom byn som är omgiven av de mäktiga bergen.

  Dessau - Golling
 • Dag 3- 11/9: Golling - Vodice

  Åter packar vi bussen och sätter oss till rätta för att ta oss igenom den sista biten till vårt slutliga mål, Vodice i Kroatien. Vår färd går från de vackra alplandskapen och in i lite slätare landskap. Vi kommer köra genom Slovenien och till slut in i Kroatien. Denna dagen kommer vi vara framme under eftermiddagen, så man har gott om tid att installera sig på vårt hotell Hotel Depadance Imperial Green & Blue.

  Golling - Vodice
 • Dag 4-10 11-18/9: Sköna dagar i Vodice

  Nu är det semester på riktigt! Hotellet som ligger vackert vid standen i staden Vodice har egna restauranger, promenad vägar, badstränder, pool och barer. Här kommer vi verkligen njuta under veckan! En dag under veckan kommer vi åka en tur med bussen och ha med oss en lokal guide som berättar om landets historia och hur folk som bor där lever. Varje kväll bjuds det på middag i hotellets restaurang.

  Sköna dagar i Vodice
 • Dag 10 18/9: Vodice - Golling

  Det är dags att packa ihop och åter göra oss redo för en dag i bussen. Idag tar vi sikte på Österrike. Vi kommer åka på vackra vägar genom alperna innan vi till slut når vårt hotell som är ett kärt återseende. VI ska bo på Hotel Gasthof Goldene Traube i Golling. . Även här bjuds det på en härlig middag på kvällen.

  Vodice - Golling
 • Dag 11 19/9: Golling - Henningsdorf

  Idag ska vi ta vi oss genom Tysklands böljande landskap och vi når vårt mål Henningsdorf utanför Berlin framåt kvällen. Gemensam middag i vanlig ordning och vi får sträcka ut oss och vila innan vi imorgon är klara för den sista etappen på resan.

 • Dag 12 20/9: Henningsdorf - Hemorten

  För sista gången packar vi bussen och kör genom Tyskland, Danmark och återvänder till våra hemorter. Med många fina minnen, solbränna och nya vänner är vi till slut hemma igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:00
Eksjö Resecentrum Hpl I 05:00
Forserum Stationen 05:20
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:20
Vetlanda Resecentrum Hpl K 05:30
Huskvarna Nya biblioteket 05:40
Jönköping G:a bussgodset/cykelgarage 05:55
Sävsjö Resecentrum 06:00
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:10
Vrigstad Värdshuset 06:15
Götaström Värdshuset 06:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:00
Ljungby Ljungbystopp 07:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 08:15
Helsingborg Busshållplatsen vid Hamntorget 09:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2024

9/9FleraHotel Depadance Imperial Green & BlueFullbokad, väntelista14 500:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...

Övernattning dag 2 - 3

Gasthof Goldene Traube
Gasthof Goldene Traube ligger i en historisk byggnad vid torget i Golling. Hotellet erbjuder en traditionell restaurang,

Övernattning dag 3 - 10

Hotel Depadance Imperial Green & Blue
Vårt härlga hotell Blue & Green Villas Imperial ligger brevid huvudhotellet Hotel Imperial in Vodice. Hotellet är nyrenoverat perfekt för avkoppling i en elegant och vacker miljö. Alla gäster har till...

Övernattning dag 10 - 11

Gasthof Goldene Traube
Gasthof Goldene Traube ligger i en historisk byggnad vid torget i Golling. Hotellet erbjuder en traditionell restaurang,

Övernattning dag 11 - 12

Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin
Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin är ett mycket trevligt och bra "stop-over hotell" som vi genom åren har använt oss av. Här äter vi goda middagar innan vi går och lägger oss för att nästa dag resa vi...