Skip to main content

Julresa till Meissen, Dresden & Erzgebirge, 6-dagar

Välkommen att åka med oss på JoRo Buss och uppleva julstämningen i Sydöstra Tyskland

När adventstiden närmar sig åker vi på en härlig julresa till Meissen, Dresden och Erzgebirge. Här upplever vi Tysklands äldsta julmarknad, Striezelmarkt som ligger i Dresden samt julmarknaderna i Meissen och Annaberg. Vi får även bekanta oss med traditionen att göra juldekorationerna i trä. Denna tradition är typiskt från området Erzgebirge som ligger sydväst om Dresden. Vi hinner även med besök på porslinstillverkningen i Meissen samt Tysklands mest kända träfigurtillverkare Wendt & Kühn i Grünhainichen. I år firarar fabriken 100 år av tillverkningen av den handmålade Gröna ängeln.

Några av resans höjdpunkter:

 1. Julmarknaderna - Weihnachtsmarkt x 3
 2. Tyska Julkakor, Pefferkuchen, Christstollen und Glühwein
 3. Träfigurer från Erzgebirge
 4. Julstämning
 5. Julmusik

"Stille Nacht, heilige Nacht! Alles schläft, einsam wacht nur das traute hochheilige Paar, holder Knabe im lockigen Haar, schlafe in himmlischer Ruh, schlafe in himmlischer Ruh!"

STILLE NACHT, HEILIGE NACHT, TEXT: JOSEPH MOHR, MUSIK: FRANZ GRUBER

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Julen i Tyskland bjuder på allt från smarriga bakverk och härlig julmat till stämningsfull adventsmusik.
  Jul i Tyskland är en stor och viktig högtid, och faktum är att många av våra svenska traditioner härstammar från Tyskland. Till exempel har både julgranen och adventskalendern tyskt ursprung.
  Idag förknippar många Tysklands jul med alla dess fina julmarknader, som är oerhört populära att besöka. Följ med på vår spännande resa och upplev stämningen på plats i Meissen, Dresden och Erzgebirge!

 • Dag 1: 29/11

  Efter upplastning stannar vi för bussfika som vi bjuder på. Vår färd fortsätt mot färjorna som tar oss till Danmark och Tyskland.
  I Tyskland når vi vårt slutmål för dagen som är Potsdam och Wyndham Garden Hotel. Vid ankomst står middagen serverad.

  29/11
 • Dag 2: 30/11

  Dag två fortsätter vi söder ut genom Tyskland och tar sikte mot staden Meissen vid floden Elbe. Här ska vi besöka porslinstillverkaren samt få en stadsrundtur i den historiska staden. Vi hinner även med ett besök på stadens julmarknad där stadshusets fönster är en Advetskalender. I Meissen ska vi bo på Dorint Parkhotel. På kvällen äter vi middag på hotellet.

  30/11
 • Dag 3: 1/12

  Första december åker vi mot Erzgebirge. Bergsområden som gränsar mot Tjeckien. Vårt förta stopp för dag är hos Wendt & Kühn i Grünhainichen. Här ska vi besöka den kända träfigurtillverkaren. Nästa stopp för dagen är i Annaberg där vi besöker julmarknaden i den mysiga staden. Framåt kvällen åker tillbaka till vårt hotell och en väntande middag.

  1/12
 • Dag 4: 2/12

  Efter en stärkande frukost åker vi längs Elbe till den vackra staden Dresden med sin spännande historia. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i den återuppbyggda staden och får se den kända Frauenkirche. Vi besöker Tysklands äldsta julmarknad, Streizelmarkt som började redan 1434. På julmarknaden strosar vi runt och passar på att njuta av Dresden som även kallas för Florens vid Elbe. Här får vi uppleva julstämning och härlig julmusik. På kvällen reser vil tillbaka till vårt hotell och en härlig middag.

  2/12
 • Dag 5: 3/12

  Tidigt på söndagen börjar vi vår hemfärd. Vi kör norrut med vackra vyer utanför fönstret. Bussen susar fram genom Östra Tyskland och Rostock. Här hinner vi med lite shopping innan vi tar oss med färja till Trelleborg.

  3/12
 • Dag 6: 4/12

  Vi börjar dagen med en tidig frukost på färjan i Trelleborg. När vi kommer hem kan vi minnas tillbaka på en härlig julresa med många nya intryck.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Wydham Garden Potsdam
Wyndham Garden Potsdam utanför Berlin är ett mycket trevligt och bra "stop-over hotell" som vi genom åren har använt oss av. Här äter vi goda middagar innan vi går och lägger oss för att nästa dag res...

Övernattning dag 3 - 4

Dorint Parkhotel, Meissen
I Meissen bor vi på 4-stjärninga hotellet Dorit Parkhotel som ligger i hjärtat av staden. Här äter vi en fantastik frukost och våra middagar.