Skip to main content

Flyg till Costa Brava i Spanien 8 dagar (sista bokningsdag 10/7)

NYHET 2024! 

Flyg till Spanien & Costa Brava med sol och spännande utflykter! (Sista bokningsdag 10/7)


Efter att vår första flygresa sålde slut snabbt har vi nu ännu en fantastisk resa att erbjuda! En resa där transfer till flygplatsen, hotell med halvpension och utflykter ingår i resans pris! 

Vi flyger bekvämt från Landvetter med Norwegian till Barcelona där buss väntar för vidare färd. På denna resa tar vi dig med till en av Medelhavets riktiga pärlor – Costa Brava det vackra kustlandskapet i den nordöstra delen av Katalonien.  

Costa Brava betyder "den vilda kusten" och hela detta område är verkligen dramatiskt och andlöst vackert med sina skogsklädda berg, karga klippor, pittoreska fiskebyar, vackra stränder och ett turkosblått hav.

Malgrat de Mar, denna lilla kuststad har allt vi kan önska och har efter hand blivit en mycket populär turistort. Staden ligger precis vid havet, med en lång sträcka av små vikar och stränder. Här är det badvänligt och det finns gott om hotell, uteserveringar och små butiker längs den långa strandpromenaden. Malgrat de Mar har även lyckats bevara det genuina och här kan du strosa runt i de äldre kvarterens smala gator och gränder där lokalbefolkningen bor och arbetar. Lite längre in i landet finns många orörda naturområden och frodiga jordbruksmarker, med bland annat några av Spaniens största vingårdar. Det finns mycket spännade kultur och härliga bad förstås. Barcelona som är en av Europas mest spännande och fascinerande städer ligger bara 1 timmes bilresa från Malgrat de Mar, där vi ska bo.

Costa Brava är kustregionen i nordöstra Spanien som sträcker sig längs Medelhavet. Här är några fakta om Costa Brava:

 1. Geografi: Costa Brava ligger i Katalonien, norr om staden Barcelona och sträcker sig från den Franska gränsen till staden Blanes.

 2. Kustlinje: Costa Brava är känt för sina vackra kustlandskap med dramatiska klippor, små vikar och sandstränder. Regionen har en lång kustlinje som erbjuder fantastisk havsutsikt och härliga bad.

 3. Städer: Populära städer längs Costa Brava inkluderar Girona, Roses, Lloret de Mar, Tossa de Mar och Cadaqués. Varje stad har sin egen charm och unika sevärdheter.

 4. Kultur och Historia: Costa Brava har en rik historia och kultur. Gamla byar, kyrkor och slott vittnar om områdets historiska arv. Girona, en av de större städerna, har en välbevarad gammal stadskärna.

 5. Mat och Dryck: Katalansk mat är framträdande i Costa Brava med fokus på färska råvaror och skaldjur. Besökare kan njuta av lokala rätter som paella, färsk fisk och crema catalana (en typ av dessert).

 6. Naturparker: Det finns flera naturparker och naturreservat i området, inklusive Cap de Creus och Aiguamolls de l'Empordà, som erbjuder vandringsmöjligheter och natursköna landskap.

 7. Aktiviteter: Costa Brava erbjuder olika aktiviteter, inklusive vattensporter, golf, vandring och cykling. Många besökare lockas av de många möjligheterna till utomhusaktiviteter.

 8. Konstnärskoloni: Den lilla staden Cadaqués är känd för att ha varit en plats för konstnärer och intellektuella, inklusive Salvador Dalí. Dalí's hus-museum i Portlligat är en populär sevärdhet.

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

Varmt välkommen att följa med på denna fantastiska resa till den Spanska kusten! Upplev sol, bad och härlig gemenskap i Spanien tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 15/10: Hemorten - Landvetter- Barcelona-Costa Brava

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Landvetter och stannar för en fika på vägen. Vi kommer att checka in god tid på Landvetter innan vi flyger med Norwegian till Barcelona mitt på dagen. När vi kommer fram till Barcelona mötes vi av vår buss som kör oss till vårt hotell och en väntande middag.

  Hemorten - Landvetter- Barcelona-Costa Brava
 • Dag 2 -7 16-21/10: Utflykter under resan

  Båttur med Santa Susanna. Båten tar oss från Malgarat de Mar till Tossa de Mar på det turkosblå vattnet och vi kommer få njuta av de vackra vyerna
  även från havet.

  Utflykt till Barcelona. Vi börjar dagen med guidad tur i Barcelona så att vi bekantar oss med staden. Sen har vi dagen för oss själva med egna aktiviteter innan vi åker hem för kvällen och en väntande middag på hotellet.

  Utflykt till Bodega Torres i Vilafranca del Penedës. Här får vi prova deras berömda vin. På eftermiddagen fortsätter vi för att smaka ännu fler spännande drycker, vi åker till Codorníu i Sant Sadurni d'Anoia där vi vi bjuds på Cavaprovning.

  Utflykt till den kände konstnären Dalis museum Dali i Figureras, Spanien.

  Utflykter under resan
 • Dag 8 22/10: Hemresa med flyg

  Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen där vår buss tar oss till flygplatsen i Barcelona. På morgonen tar vi vårt Norweigan-flyg till Landvetter. På Landvetter möter JoRo Buss oss för transport hem till respektive hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 06:00
Vetlanda Resecentrum 06:30
Ekenässjön Parkering vid fd Hedda Gretas 06:40
Eksjö Resecentrum 07:00
Nässjö Södra Torget 07:20
Forserum Station 07:40
Huskvarna Nya Biblioteket 08:00
Jönköping Stationen G:a Bussgodset 08:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Oktober 2024

15/10FleraAqua Hotel Silhouette & SPA, Malgrat de MarMer än 815 900:-BokaMer information