Skip to main content

NYHET! Kroatien, sol och bad i härliga Rovinj

Välkommen att följa med oss på vår nya resa till Kroatien!

Nu sätter vi in en ny buss till vårat favoritresmål, Kroatien pga det stora intresset. Vi har nu fyllt två bussar och en flygresa till Kroatien, fantastiskt!

Res med JoRo Buss till Rovinj. Här väntar en av Istriens och Kroatiens charmigaste kuststäder. Vacker natur och härliga bad där vi bor på Resort Amarin.

Här bor vi i sju nätter och kommer att få njuta av sol och bad tillsammans!

Vårt hotell Resort Amarin ligget bara ett stenkast från stranden och har såklart egen pool, restaurang och bar. Alla rum har även balkong eller terass och en liten köksdel. Hotellet ligger ca 5,5 km från Rovinjs centrum. Vill du åka in till centrum är det enkelt med shuttle bussen som går en gång i timmen.

Klicka på länken så kan du se en liten film från Resort Amarin 

Rovinj ligger vid Adriatiska havets kust i Istrien, Kroatien. En charmig stad som erbjuder en unik blandning av historiska och kulturella sevärdeheter.

Här är några anledningar till varför man bör resa till Rovinj:

1.    Pittoreska Gamla Stan: Rovinj är känt för sin vackra gamla stad med smala, slingrande gator, färgglada hus och charmiga torg. Gamla stan är en labyrint av kullerstensgator som leder upp till den ikoniska St. Eufemiakyrkan, som erbjuder fantastisk utsikt över staden och havet.

2.    Kulturellt Arv: Staden har ett rikt kulturellt arv med många historiska byggnader och monument. Rovinj har varit under både venetianskt och österrikiskt styre, vilket reflekteras i dess arkitektur och kultur. Besökare kan utforska olika muséer, gallerier och historiska platser.

3.    Naturskönhet: Området runt Rovinj är känt för sin naturskönhet, inklusive den vackra skärgården med 14 små öar, gröna parker och skyddade områden som Zlatni Rt (Golden Cape) skogspark. Detta gör staden till ett perfekt resmål för naturälskare och utomhusentusiaster.

4.    Stränder: Rovinj har flera vackra stränder och erbjuder olika vattensporter som snorkling, dykning, segling och kajakpaddling. Det kristallklara vattnet i Adriatiska havet är perfekt för bad och olika vattensporter.

5.    Mat och Vin: Den istriska regionen, där Rovinj ligger, är känd för sin utmärkta gastronomi. Besökare kan njuta av lokala delikatesser som färsk fisk och skaldjur, tryfflel och lokalt producerade viner. Rovinj har många restauranger och tavernor som serverar traditionell istrisk mat.

6.    Avkopplande Atmosfär: Trots sin popularitet bland turister har Rovinj lyckats behålla en lugn och avslappnad atmosfär. Det är en idealisk plats för dem som söker en avkopplande semester bort från de mer hektiska turistdestinationerna.

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på.

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

 

Varmt välkommen att följa med på vår resa. Upplev sol, bad och härlig gemenskap i Kroatiens pärla - Rovinj tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 13/9: Hemorten - Magdeburg

  Vi hämtar er på era hemorter, sätter oss till rätta i bussen och kör söder ut. Denna första dag åker vi med båt via Danmark och in i Tyskland. Självklart stannar vi utmed vägen för fika och mat stopp. Dagens mål är vårt hotell i Magdeburg. Här bjuds vi på middag på en restaurang i närheten av hotellet när vi kommer fram.

 • Dag 2 14/9: Berlin - Altenmark

  Efter en god hotellfrukost packar vi åter igen bussen och börjar vår nästa etapp som tar oss genom Tyskland och in i de vackra alplandskapen i Österrike. Här bor vi i en härlig alpby som heter Altenmark in Pongau. Hotel Gasthof Markterwirt välkomnar oss med middag på kvällen. Nu känner man verkligen att man är påväg på semester. Det är alltid härligt att få ta en kvällspromenad genom byn som är omgiven av de mäktiga bergen.

  Berlin - Altenmark
 • Dag 3 15/9: Altenmark - Rovinj

  Åter packar vi bussen och sätter oss till rätta för att ta oss igenom den sista biten till vårt slutliga mål, Rovinj i Kroatien. Vår färd går från de vackra alplandskapen och in i lite slätare landskap. Vi kommer köra genom Slovenien och till slut in i Kroatien. Denna dagen kommer vi vara framme under eftermiddagen, så man har gott om tid att installera sig på vårt hotell Hotel Resort Amarin i Rovinj

  Altenmark - Rovinj
 • Dag 4 - 10 16-21/9: Härliga dagar i Rovinj

  Nu är det semester på riktigt! Hotellet som ligger ca 5,5 km vid stranden utanför staden Rovinj har egna restauranger, promenad vägar, badstränder, pool och barer. Här kommer vi verkligen njuta under veckan! En dag under veckan kommer vi åka en tur med bussen och ha med oss en lokal guide som berättar Istrien och besöka städerna Rovinj och Porec. Varje kväll bjuds det på middag i hotellets restaurang.

  Härliga dagar i Rovinj
 • Dag 10 22/9: Rovinj - Golling

  Det är dags att packa ihop och åter göra oss redo för en dag i bussen. Idag tar vi sikte på Österrike. Vi kommer åka på vackra vägar genom alperna innan vi till slut når vårt hotell i Österrike. VI ska bo på Hotel Gasthof Hauswirt i Golling. . Även här bjuds det på en härlig middag på kvällen.

 • Dag 11 23/9: Golling – Dessau

  Idag ska vi ta vi oss genom Tysklands böljande landskap och vi når vårt mål som är Dessau och vårt hotell Radisson Blu Fürst Leopold framåt kvällen. Gemensam middag i vanlig ordning och vi får sträcka ut oss och vila innan vi imorgon är klara för den sista etappen på resan.

 • Dag 12 24/9: Dessau – Hemorten

  För sista gången packar vi bussen och kör genom Tyskland, Danmark och återvänder till våra hemorter. Med många fina minnen, solbränna och nya vänner är vi till slut hemma igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:00
Eksjö Resecentrum Hpl I 05:00
Forserum Stationen 05:20
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:20
Vetlanda Resecentrum Hpl K 05:30
Huskvarna Nya biblioteket 05:40
Jönköping G:a bussgodset/cykelgarage 05:55
Sävsjö Resecentrum 06:00
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:10
Vrigstad Värdshuset 06:15
Götaström Värdshuset 06:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:00
Ljungby Ljungbystopp 07:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 08:15
Helsingborg Busshållplatsen vid Hamntorget 09:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2024

13/9FleraResort Amarin RovinjMer än 814 500:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Ibis Styles Magdeburg

Övernattning dag 2 - 3

Gasthof Markterwirt
Gasthof Markterwirt är ett gammalt, gemytligt hotell som ligger i Altenmarkt im Pongau i Österrike. Inbäddat i det vackra alplandskapet finner vi denna Österrikiska pärla. Med närhet till byn och med...

Övernattning dag 3 - 10

Resort Amarin Rovinj
Resort Amarin ligger på en udde ca 5,5 km från centrum. från Rovinjs charmiga stadskärna. Ett modernt, genomtänkt hotell med lägenheter för att få bästa möjliga semesterupplevelse. Utomhuspool, tränin...

Övernattning dag 10 - 11

Gasthof Hauswirt, Gollling

Övernattning dag 11 - 12

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...