Skip to main content

Solresa till Kroatien - Sol, bad och aktiviteter på härliga Istrien

Varmt välkommen att följa med i gemenskapen på en av våra klassiska resor till soliga Kroatien! Resan startar den 1:a September, en perfekt tid att åka, havet är som varmast, vädret är som mest behagligt och de flesta turisterna har åkt hem. 

På denna härliga semesterresa tar vi allt i ett lugnt tempo. Vi kör genom europa med två hotellnätter åt varje håll. Och bara här får vi se massor av vackra vyer på dagarna när vi kör genom Slovenien, Österrikiska  Alperna och Tysklands böljande landskap. Men vi kommer också ha tid för härliga kvällspromenader och goda middagar i de mysiga byarna som vi övernattar i. 

Under kördagarna stannar vi med jämna mellanrum för mat och fika pauser, så att även resdagarna blir riktigt trevliga tillsammans. 

När vi når Kroatien kör vi över bergen ut på Istriens halvö och ser havet breda ut sig framför oss. Vi kommer att bo i en by som heter Umag på Istriens västra sida. Detta är en av flera mysiga gamla byar som ligger på kustremsan mot Italien. Byn Umag bjuder på många gränder med restauranger, caféer och pubar, super mysigt! Vårt hotell Sol Umag for Plava Laguna ligger en kort promenad från själva byn och erbjuder egna barer, restaurang, spa, solstolar, flera pooler och egen strandremsa. Här finns alla möjligheter för en riktig kanonvecka i solen!

Utflykter:

Vi kommer på Onsdagen göra en utflykt med lokal guide till byarna Rovinj och Porec som ligger lite mer söder ut på Istriens kust. Här kommer vi få höra om landets historia och gå runt bland de mysiga gränderna i byarna. Vi stannar till på någon restaurang och äter lunch och forstätter sen med stadsvandring. Aktiviteten är givetvis frivillig och blir man trött i benen så kan man när man är nöjd sätta sig och dricka något gott och njuta av stunden tills det är dags för hemfärd. (Denna turen ingår i resans pris)

Om man vill finns det möjlighet att på egen hand ta en dagstur till Venedig i Italien, Det går nämligen båtar Porec till Venedig. Porec ligger 3 mil från Umag. Ett perfekt alternativ en dag om man bränt sig i solen eller vill ta en paus från badandet. Vill ni göra en utflykt så hjälper vi självklart till att boka biljetter så allt blir så enkelt och smidigt som möjligt!

I resans pris ingår frukost och middag varje dag som vi äter tillsammans på hotellens restauranger. 

Behöver man parkera bilen under veckan så gör man det smidigt och gratis vid vårt garage i Eksjö. 

Man kan också kliva på bussen utmed E4:an söder ut eller vid tågstationen i Helsingborg!

I dessa fall ring eller maila gärna er bokning så får du mer information 0381-150 00, Info@jorobuss.se

Välkommen att boka denna kanonresan till solen med oss!

 

Åk första klass hela vägen...

 JoRo buss, Lite bussigare...

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 (ca 85mil): Sverige - Tyskland, Dessau

  Vi kör upplastning enligt avresetiderna och beger oss söder ut. Vi kör mot Helsingborg för att ta färjan till Helsingör och sen vidare för att åka Gedser-Rostock. Väl i Tyskland känns det att vår resa har börjat på riktigt och vårt mål för dagen är Dessau. På vårt hotell Blu Fürst Leopold blir vi bjudna på en god middag innan det är dags för att sträcka ut sig på rummet.

 • Dag 2 (ca 65mil): Tyskland, Dessau - Österrike, Sankt Johann im Pongau

  Vi äter frukost, ställer in väskan i bussen och sätter oss till rätta. Nu fortsätter resan söder ut och under dagen kommer vi att få se det vackra landskapet förändra sig från det släta Tyskland till böljande landskap, för att till slut komma in i Österrike och de bergiga alperna breder ut sig. Mitt bland det vackra landskapet ligger byn Sankt Johann där vi ska bo inatt. Här äter vi middag och bor på fina Hotel Brückenwirt. Ikväll rekommenderar vi en härlig kvällspromenad i den mysiga Österrikiska byn!

 • Dag 3 (ca 35mil): Österrike, Sankt Johann im Pongau - Kroatien, Umag

  Åter igen packar vi in i bussen efter frukost för att köra genom alperna och in i Slovenien. Framåt tidig eftermiddag når vi Kroatien och kör genom vackra landskap genom landet och ut på Istriens halvö. Här nås vi av den fantastiska utsikten över havet och får känslan av att vara framme vid vårt mål! Vi kommer i bra tid på eftermiddagen och har tid att i lugn och ro checka in, få lite information om veckan, och kanske ta ett dopp i havet innan middagen som serveras på kvällen.

 • Dag 4 - 9: Kroatien, Umag

  Nu är det semester på riktigt! Vi njuter av sol och bad, utflykter, god mat och kanske en och annan kall öl i solen. Frukost och middag serveras i hotellets restaurang och ingår i resans pris men även lunch går att köpa under dagarna på hotellet. Vi kommer under hela veckan ha vår reseledare på plats för att ge tips och se till att ni har den bästa möjliga semesterveckan!

 • Dag 10 (ca 35mil: Kroatien, Umag - Österrike, Kitzbühel

  Efter en härlig vistelse, snygg solbränna och många nya intryck är det dags att packa bussen för att rulla från Kroatien. Nu kör vi via Trieste i Slovenien och in genom Italien med siktet inställt på Kitzbühel i Österrike för nattens vila. Vi kommer åka på enastående vackra vägar både i dalgångar och över bergspass i dom fantastiska alperna. Bara detta är en upplevelse att få se!

 • Dag 11 (ca 60mil): Österrike, Kitzbühel - Tyskland, Dessau

  På morgonen efter en god frukost på hotellet beger vi oss ut på vägarna igen. Efter några timmar lämnar vi Österrikes vackra landskap och börjar vår resa genom Tyskland. Vi kör hela dagen med stopp för mat, bensträckare och fika för att slutligen nå vårt hotell i Dessau. Samma hotell som på nerresan bjuder oss på vår sista middag och natt för resan.

 • Dag 12 (ca 85mil): Tyskland, Dessau - Sverige

  Vi startar resan efter frukost och kör mot Rostock där båten tar oss vidare in i Danmark. Sen fortsätter färden via Helsingör - Helsingborg och vidare till våra respektive hemorter.
  Glada, nöjda och fulla med intryck tar vi adjö av varann efter en riktigt bra semester!

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...

Övernattning dag 2 - 3

Hotel Brückenwirt
Välkomna till detta härliga hotell i den mysiga alpbyn st Johann! Här välkomnas vi med Österrikisk mat och god standard! Detta hotell använder vi oss av för övernattning på vägen söder eller norr ut i...

Övernattning dag 3 - 10

Hotel Sol Umag for Plava Laguna
Varmt välkommen till Sol Umag for Plava Laguna, vårt hotell för denna vistelse på Istrien i Kroatien. Ett superfint hotell med hög standard och som har alla bekvämligheter man kan vänta sig! Hotellet...

Övernattning dag 11 - 12

Blu Fürst Leopold, Dessau
Blu Fürst Leopold hotel, ett bra stop-over hotell i Dessau som vi använder oss av på väg till eller från våra europaresor. Här bjuds vi på goda middagar och frukostar och får sträcka ut oss och få lit...