Skip to main content

Frankrike - Alsace-Champagne-Paris & Normandie 12 dagar

Följ med och upplev det bästa av Frankrike med Alsace, Champagne, Paris & Normandie!

Nu kan vi stolt presentera en mycket innehållsrik resa till några av de absolut bästa delarna av fantastiska Frankrike! En resa där det allra mesta ingår i resans pris och där vi får uppleva både smak och dryckeskulturen, konst och kultur, vackra landskap, mysiga städer och en enastående historia. Vi kommer köra utmed Rhenfloden in i vindistrikten, göra guidade besök och smakprovningar och uppleva de storslagna landskapen, och allt ingår i resans pris!

På vägen från det kuperade landskapet och de kända vindistrikten tar vi oss mot Paris! Här får vi bl.a. en guidad rundtur och egen tid för att uppleva just det som du är nyfiken på i denna romantiska världsstad.

Vidare mot Normandie genom det bedårande vackra landskapet som är fyllt av historia. Här  njuter vi av utsikterna över Atlanten och får ta del av den tragiska historien från andra världskriget. Vi kommer här bl.a besöka minnescentret efter invasionen här i Normandie.

När vi till slut börjar vår resa norr över igen har vi fortfarande mycket kvar att se fram emot. Vi kommer göra stopp i både Antwerpen och Bryssel och få ta del av en annan sorts arkitektur, kultur och historia, spännande!

Självklart körs resan med vår allra finaste turistbuss, med på resan har vi såklart en van reseledare och chaufför för att göra detta till den allra bästa upplevelsen för er!

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

Varmt välkommen att följa med på vår resa till Frankrike. Upplev kultur, fantastiska ladskap och härlig gemenskap tillsammans med oss!

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Denna resa har ett begränsat antal till 40 personer, passa på att boka din plats så snart som möjligt!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 21/9: Hemorten - Hildesheim

  Vi hämtar vid påstigningsorterna och kör söder ut. Stannar för bussfika som vi bjuder på längs vägen till första färjan som tar oss till Danmark.
  Vi tar oss genom Danmark och med båt vidare till Tyskland där vårt slutmål för dagen är Hildesheim. Och vid ankomst står middagen serverad.

  Hemorten - Hildesheim
 • Dag 2 22/9: Hildesheim - Heidelberg

  Vi tar tar sikte på de Tyska vindistriktet Pfalz och når framåt eftermiddagen vingården Weingut Mesel i Bad Dürkheim. Här får vi en rundvandring samt vinprovning av deras egenproducerade vin. Efter besöket har vi bara en kort bit kvar att köra till vårt slutliga mål för dagen, Premier Inn i Heidelberg. På kvällen äter vi en middag på restaurangen Das Bootshaus vid floden Rhen.

  Hildesheim - Heidelberg
 • Dag 3 23/9: Heidelberg - Ribeauville

  Idag är en lugn dag, Vi har inte så långt att köra och kommer att följa den vackra floden Rhen söder ut och in i de franska vindistriktet Alsace. Självklart kommer vi göra flera stopp på vägen för att känna in landskapen och vyerna. Vi besöker den historiska staden Strasbourg och få höra om mer om dess historia och kultur. På eftermiddagen når vi Ribeauville i närheten av Colmar och vårt Hotel Le Menestrel där vi kommer bo i två nätter. På kvällen bjuds det en trerätters middag inne i staden Colmar..

  Heidelberg - Ribeauville
 • Dag 4 24/9: Colmar

  Efter en god natts sömn börjar vi dagen med ett besök på Chocolaterie du Vignoble Daniel Stoffel och en lyxig chokladprovning. Sen är det dags för att åka in till Colmar och en härlig båttur där vi får upptäcka denna fantastiska stad. På eftermiddagen ska vi besöka vingården Domaine Bott som ligger i Ribeauville. Även här bjuds vi på vinprovning. Sen har vi lite egen tid i Ribeauville där vi har vårt hotell. Vi avslutar återigen kvällen med en härlig trerätters middag inne i Colmar.

  Colmar
 • Dag 5 25/9: Ribeauville - Epernay

  Efter frukost sätter vi oss i bussen med siktet inställt på Champagne! Vi kör genom det bergiga landskapet och kommer fram till området Champagne och vinhuset G:H. Mumm i Reims där vi får en rundvandring och självklart provsmakning av den lokala specialitén. Vi kommer äta middag på vårt hotell Campanile Cathédrale och även ha lite tid att spatsera runt och se staden Reims.

  Ribeauville - Epernay
 • Dag 6 26/9: Eparnay - Paris

  Paris! Idag har vi inte långt att åka för att komma till kärlekens stad Paris. Vi åker rakt in i smeten och får en guidning med lokal guide innan vi har fri tid att upptäcka staden och göra de besök som passar en själv bäst. Vid det här laget på resan har man hunnit hitta goda vänner att med fördel spendera sin tid i denna härliga stad tillsammans med. Hotellet ligger i utkanten av Paris och har god kommunikation för att ta sig in för att få se allt vad som här finns att erbjuda.

  Eparnay - Paris
 • Dag 7 27/9: Paris

  Heldag i Paris. Idag tar man sig med lokala färdmedel dit man själv vill. Det är lätt att åka tunnelbana eller buss runt omkring i Paris och det finns såklart Hop on Hop off bussar för turister. För denna dagen är det bra att ha förberett sig lite om man vill hinna se så mycket som möjligt. Eiffeltornet, rundtur i Louvren eller Disneyland? Det finns oändligt mycket att se och göra här, bara du kan välja vad som passar bäst!
  Vad är mer förväntansfullt än att få sitta i en gränd i Paris och äta en mysig lunch eller middag på kvällen med någon man tycker om?
  En heldag i Paris är någonting man måste ta till vara på, helt fantastiskt!

  Paris
 • Dag 8 28/9: Paris -Caen

  Vi lämnar Storstan och drar oss mot den Franska atlantkusten. När vi kommer till Cormeilles gör vi ett besök på Distillerie Bunsel där vi kommer att få avnjuta en provsmakning av en äkta Calvados och lokalt producerad ost. Vidare åker vi sen till Cean och checkar in på vårt hotell Hotel The Originals Cean de France där vi stannar två nätter. Här bjuds vi på kvällen på en gemensam middag.

  Paris -Caen
 • Dag 9 29/9: Normandie

  I historiens fotspår fortsätter denna resan och vi kommer göra ett besök på Arromanches 360, vi kommer här att få en filmvisning och en riktigt häftig upplevelse när vi ser en film om 100 dagars-slaget under andra världskriget. Sedan åker vi vidare till D-day museum innan vi ger oss ut på vägarna och besöker historiska platser och upplever omgivningen. När vi är trötta efter dagens alla intryck åker vi tillbaka till vårt hotell för en god middag och gemenskap.

  Normandie
 • Dag 10 30/9: Caen - Bryssel

  Efter frukost sätter vi oss i bussen, fyllda av intryck av vårt Europas historia och styr mot Belgien. Siktet är inställt på Bryssel. Vi gör en guidad rundtur och bjuds slutligen på middag på vårt hotell och har tid för att hinna se delar av denna vackra stad.

  Caen - Bryssel
 • Dag 11 1/10: Bryssel - Bremen

  Nu börjar vår hemfärd, vi kör via Antwerpen där vi även här får en guidad rundtur. Antwerpen är enligt Reseguiden "Europas coolaste stad". Med vackra vyer utanför fönstret susar vi efter det vidare genom Europas omväxlande landskap in i Tyskland och till vårt slutliga mål för dagen, Bremen. Här bjuds det vid ankomst på middag innan det är dags att avsluta dagen.

  Bryssel - Bremen
 • Dag 12 2/10: Bremen - hemorten

  Sista dagen på resan, vi tar oss via båt in i Danmark och vidare till Sverige och våra hemorter.
  Glada, fyllda av intryck och med en liten känsla av tomhet får vi nu säga adjö till våra medresenärer och komma hem till hemmets lugna vrå för att sortera intrycken och minnas tillbaka på denna fantastiska upplevelse som vi varit med om tillsammans.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:50
Eksjö Resecentrum 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Ekenässjön Parkering vid fd Hedda Gretas 06:20
Jönköping Resecentrum, g:a bussgodset 06:30
Vetlanda Resecentrum 06:30
Torsvik Busshållplatsen mittemot Shell 06:45
Sävsjö Resecentrum 07:00
Götaström Värdshuset 07:05
Vrigstad Värdshuset 07:10
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Ljungby Ljungbystopp 08:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 09:00
Helsingborg Färjeläget Forssea 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

September 2024

21/9FleraIbis Paris 17 Clichy-BatignollesMer än 819 500:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 2 - 3

Premier Inn Heidelberg City
Hotell Premier Inn är ett entral hotell i närheten av gamla stan i Heidelberg. Haidelberg ligger vackert vid floden Rehn. På kvällen bjuds vi på en härlig middag på hotellet och vi hinner även med en...

Övernattning dag 3 - 5

Hotel Le Menestrel
Hotel Le Menestrel är ett trevligt hotell beläget mitt i Alasces vackra vindistrikte. Här bor vi två nätter. Från hotell har du utsikt mot trevliga vingårdar. Hotellet ligger i utkanten av den lilla s...

Övernattning dag 5 - 6

Hotel Campanile Epernay
Hotel Campanile Epernay i Dizy är ett hotell som ligger mitt i Champagnedistriktet precis i utkanten av staden Eparnay i västra Frankrike. Från hotellet är det inte långt till floden Marne med trevlig...

Övernattning dag 8 - 10

Hotel Campanile Caen Centre Gare
Hotel Campanile Caen Centre Gare bli vår bas under våra två dagar i Normandie. Hotellet ligger i staden Caen som är huvudorten i distriktet Calvados. Staden är känt för sina kyrkor som grundades av Wi...

Övernattning dag 10 - 11

Hotel Campanile Brussel - Vilvoorde
Hotel Campanile Brussel - Vilvoorde ligger i utkanten av Bryssel. Från hotellet når vi våra besöksmål snabbt och smidigt. På kvällen äter vi middag på hotellets trevliga restaurang. Här äter vi en stä...

Övernattning dag 11 - 12

Penta Bremen-Vahr
Penta Bremen-Vahr är ett nytt och fräscht hotell som öppnade i september 2022: Hotellet är ett bra stop-over hotell på vägen hem till Sverige. Här bjuds vi på middag och frukost innan den sista biten...