Skip to main content

Italien med Gardasjön & Cinque Terre 14 dagar

Följ med till Italiens vackraste sjö, Gardasjön och de pittoreska byarna som tillsammans bildar Cinque Terre. Vi gör en två veckor lång upplevelseresa under hösten och byter höstrusket mot några av Italiens vackraste platser, där sommarsolen fortfarande strålar.

Härliga dagar med sol och kultur i några av Italiens vackrast delar. Vid Gardasjön bor vi på Hotel Miramar som ligger i den södra delen av sjön i den pittoreska staden Sirmione.

Här bor vi i tre nätter och får möjlighet att upptäcka livet kring Gardasjön med båtur och olivoljeprovning. När vi lämnar Gardajön fortsätter vi mot Medlehavet och hinner med ett stopp i Genua innan vi når Levanto. Här får vi uppleva Cinque Terre med sina fem pittoreska byar som är ett av Italiens mest berömda turistmål. Byarna finns på Unescos världsarvslista och ligger längs liguriska rivieran vid Medelhavet. Vi bor i charmiga byn Levanto på hotellet Carla. Här har bor vi fem nätter och har gått om tid att utforska de fem byarna. 

Resa på egen hand
Pånästan alla våra resor finns det resenärer som reser på egen hand, en bussresa är det perfekta sättet att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  

Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen fungerar bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan även parka din bil vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på.

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -15000 så hjälper vi dig med bokningen! Cinque Terre med sina fem pittoreska byar är ett av Italiens mest berömda resmål. Den finns upptagen på Unescos världsarvslista och ligger längs den del av den liguriska rivieran som kallas levante, soluppgångens riviera. Vi bor i charmiga Santa Margherita och utforskar många av det natursköna områdets pärlor. Vi får också lära oss hemligheten bakom en äkta ligurisk pestosås.

 

Åk första klass hela vägen med JoRo buss, Lite bussigare...

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 4/10: Hemorten – Hannover, 79 mil

  Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby-Puttgarden. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt övernattningshotell. Gemensam middag på kvällen

 • Dag 2 5/10: Hannover – Ulm, 52 mil

  Idag färdas vi söderut genom Tyskland. Under dagen stannar vi till i Rothenburg innan vi når staden Ulm. Vi tar in på vårt övernattningshotell och äter gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3 6/10: Ulm – Sirmione, Italien, 51 mil

  Efter frukost kör vi genom Tyskland och in i Österrike, över Europabron och vidare in i Italien via Brennerpasset med ett stopp i Bolzano. Siktet är inställt på Riva del Garda som är huvudorten på sjöns östra sida. Här blir det tid för att äta lunch. I Riva del Garda finns en lång och trevlig strandpromenad kantad av restauranger och barer samt en fin medeltida stadskärna. På eftermiddagen anländer vi till Sirmione som ligger vid sjöns sydligast spets. Här checkar vi in på centralt belägna Hotel Miramar. På detta hotell kommer vi att bo tre nätter. Gemensam middag på kvällen.

  Ulm – Sirmione, Italien, 51 mil
 • Dag 4 7/10: Utflykt Gardasjön

  Idag gör vi en båttur till Bardolino och besöker den mysiga staden. På kvällen är det middag på egen hand och man har möjlighet att testa någon av stans mysiga restauranger.

  Utflykt Gardasjön
 • Dag 5 8/10: Ledig dag Gardasjön

  Frukost. Dagen är fri för egna äventyr. Områdena kring Gardasjön bjuder på fantastisk natur och här kan man göra båtutflykter eller bara promenera längs med sjön och njuta av vyerna. Ät en god lunch på en mysig restaurang och koppla av eller ta en rundtur i centrum och shoppa. Middag på egen hand.

  Ledig dag Gardasjön
 • Dag 6 9/10: Sirmione – Levanto, 30 mil

  Efter frukost lämnar vi vårt hotell och Gardasjön. Vi färdas söderut mot havet och besöker staden Genua på vägen mot Cinque Terre. Framåt kvällen når vi Levanto och vårt hotell. Här kommer vi att spendera fem nätter. Gemensam middag på kvällen.

  Sirmione – Levanto, 30 mil
 • Dag 7 10/10: Utflykt Cinque Terre

  Idag är det dags för en båttur runt Portofinoberget som är hela 610 meter högt. Vi åker till den charmiga fiskeorten Camogli där vi stiger på båten. På turen gör vi ett stopp vid den lilla fiskebyn San Fruttuoso som domineras av ett medeltida kloster med samma namn. Turen går vidare till den berömda turistorten Portofino med sin unika blandning av pastellfärgad idyll och exklusivt jetsetliv. I hamnen samsas fiskebåtar med lyxyachter och längs de pittoreska gatorna finns eleganta butiker. Därifrån fortsätter vi med båten till Santa Margherita.

  Utflykt Cinque Terre
 • Dag 8 11/10: Utflykt Cinque Terre

  Idag tittar vi närmare på några av de fem byarna som utgör Cinque Terre. Namnet betyder fem världar och så sent som för hundra år sen var den enda möjligheten att komma hit med båt eller via de urgamla åsnestigarna. Nuförtiden förbinds byarna med järnväg och är därför lättillgängliga för oss som idag tar lokaltåget. De fem pittoreska byarna med färggranna hus ligger som ett pärlband längs kusten. Från Levanto tar vi tåget till Riomaggiore, Manarola och Monterosso.

  Utflykt Cinque Terre
 • Dag 9 12/10: Utflykt Cinque Terre

  Vi fortsätter att utforska Cinque Terre och de två byarna vi nu har kvar, nämligen Vernazza och Corniglia. De medeltida byarna ligger inbäddade bland olivlundar och vinodlingar. Var och en av byarna i Cinque Terre har sin unika charm och efter att ha besökt alla fem kan vi fundera över vilken som är vår favorit!

  Utflykt Cinque Terre
 • Dag 10 13/10: Ledig dag Cinque Terre

  Frukost. Dagen är fri för egna äventyr. Områdena kring Cinque Terre bjuder på fantastisk natur och här kan man göra båtutflykter till någon av byarna eller vandra och njuta av vyerna. Ät en god lunch på en mysig restaurang och koppla och shoppa

  Ledig dag Cinque Terre
 • Dag 11 14/10: Levanto – Steinach, Österrike, 51 mil

  Efter frukost börjar vi vår resa norrut. Mot kvällen når vi vårt hotell i Österrike i Strenach vid Brenner. Middag på hotellet.

 • Dag 12 15/10: Steinach – Würzburg, Tyskland, 43 mil

  Frukost och avresa genom ett vackert Österrike på vägen mot Tyskland. Framåt eftermiddagen når vi utkanten av Würtzburg där vi tar in på vårt hotell. Vi avslutar dagen med en gemensam middag

 • Dag 13 16/10: Würzburg – Lübeck, 56 mil

  Frukost och avresa. På vår väg norrut passerar vi genom det tyska landskapet och i början av kvällen anländer vi till Lübeck och vårt hotell. Vi äter en trevlig middag tillsammans resans sista kväll.

 • Dag 14 17/10: Lübeck – Hemorten, 69 mil

  Frukost och avresa mot Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid Bordershop.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:50
Eksjö Resecentrum 06:00
Forserum Stationen 06:05
Huskvarna Nya biblioteket 06:15
Ekenässjön Parkering vid fd Hedda Gretas 06:20
Jönköping Resecentrum, g:a bussgodset 06:30
Vetlanda Resecentrum 06:30
Torsvik Busshållplatsen mittemot Shell 06:45
Sävsjö Resecentrum 07:00
Götaström Värdshuset 07:05
Vrigstad Värdshuset 07:10
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:40
Ljungby Ljungbystopp 08:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 09:00
Helsingborg Färjeläget Forssea 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Oktober 2024

4/10FleraHotel Carla, LevantoMer än 823 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

H4 Hotel Hannover Messe

Övernattning dag 2 - 3

Seligweiler Hotel, Ulm

Övernattning dag 3 - 6

Hotel Miramar, Sirmione

Övernattning dag 6 - 11

Hotel Carla, Levanto

Övernattning dag 11 - 12

Hotel Wipptalerhof

Övernattning dag 12 - 13

Hotel Strauss, Würzburg

Övernattning dag 13 - 14

Hotel Golden Tulip Luebecker Hof
Detta 4-stjärniga hotell ligger i stadsdelen Stockelsdorf i utkanten av Lübeck. Hotellet är ett bra stop-over hotell på vägen hem till Sverige. Här bjuds vi på middag från Schleswig-Holstein och fruko...