Skip to main content

Stenberga-Spelen, Emma på Fällan

Följ med oss till Stenberga utanför Vetlanda för att uppleva Stenberga-Spelen

Emma på Fällan, en hyllning till den småländska kvinnan.

Ofta berättade Pälle Näver, kärleksfullt och varmt om sin gamla mormor, Emma Ståhlgren. En kvinna som mötte många hårda prövningar i livet men som aldrig, aldrig gav upp. I ett fattigt Småland, för inte allt så länge sedan, kämpade hon för sig och sin familj i Stenberga. Emma blev utsparkad från sitt föräldrahem, arvlös, efter det visat sig att hon blivit med barn med sin stora kärlek, den fattige drängen Johan. Hon symboliserar de människor som sällan uppmärksammas i vår historia, de kämpande kvinnor som lagt grunden till vår välfärd som vi i dagens samhälle tycks glömma bort. Hennes livsöde vävs samman i bygdespelet med andra färgstarka människor som levt och verkat här i Stenberga.

Denna berättelse har verkligen hänt, men den kunde lika gärna ha utspelat sig i vilken by som helst och under vilken tidsepok som helst, för vi människor är i grunden likadana nu som då.

Program

Vi hämtar er på påstignigsorterna och kör till Stenberga Hembygdsgård där vi ska se Emma på Fällan. Föreställningen börjar vid 15,00 och i pausen så bjuds ni på fika som ingår i priset. Föreställningen sker utomhus så vid ev. regn så rekomenderar vi kläder efter väder...

Programblad ingår

Efter föreställningen så kör vi hem direkt

Mycket välkomna med på denna resa

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö Resecentrum 12:20
Nässjö Södra torget 12:50
Sävsjö Busstation 13:20
Vetlanda Resecentrum 13:50

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Juni 2024

29/6Flera Mer än 8590:-BokaMer information