Skip to main content

Kristina från Duvemåla i Dalhalla

Kristina från Duvemåla i Dalhalla

Garanterad avgång 

Häng med på en härlig resa till ett av Sveriges vackraste landskap – Dalarna. Vi bor två nätter i Borlänge  och härifrån gör vi utflykter till Falun och Carl Larsson gården. På lördagskvällen går vi på Kristina från Duvemåla på Dalhalla.

Kristina från Duvemåla är utan att överdriva den största svenska musikalen genom tiderna. Den episka berättelsen baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarepos är tidlös och berör på djupet med sin otroliga musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulvaeus.

Den 10 augusti 2024 ges åter möjligheten att uppleva sånger som Du måste finnas, Guldet blev till sand, Hemma och Min astrakan live på scen när den storslagna konsertversionen av Kristina från Duvemåla återvänder till Dalhalla för en magisk kväll.

I denna produktion, som tog hem kategorin “Årets Liveupplevelse” vid Dalecarlia Music Awards 2023, spelar Viktoria Tocca och John Martin Bengtsson huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar. Robert gestaltas av Martin Redhe Nord, Ulrika av Evelyn Jons och i rollen som Fina-Kajsa/berättaren ser vi Marianne Mörck. För musiken står Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av stjärndirigenten Anders Eljas. 

I Dalhalla trafikerar Arenabussen sträckan parkeringen/bussparkeringen – konsertområdet för dig som har svårt att gå. Enkel resa kostar 40 kronor och betalas på plats med kort, det går inte att förboka bussen. Busshållplatserna är markerade med skylt “Arenabuss”.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 9/8: Hemorten - Borlänge

  Vi hämtar upp på hemorter och kör mot Borlänge. Vi stannar för en bussfika som ingår i resan. Det blir även ett lunchstopp innan vi kommer till Borlänge för att checka in på Hotell Galaxen. På kvällen bjuds det till bords för middag.

 • Dag 2 10/8: Borlänge -Falun -Dalhalla

  Dag två börjar vi med frukost på hotellet. Vi fortsätter sen mot Falun innan vi besöker Carl Larssongården med guidad rundtur. Därefter äter vi lunch innan vi åker tillbaka till vårt hotell i Borlänge.

  På kvällen väntar så vår stora musikupplevelse på Dalhalla med Kristina från Duvemåla. Här finns det möjlighet att äta något innan föreställningen. Inför besöket på Dalhalla behöver vi vara klädda för att vara utomhus med fritidskläder och kraftiga skor. Efter midnatt räknar vi med att vara tillbaka på hotellet.

  Borlänge -Falun -Dalhalla
 • Dag 3 11/8: Borlänge - hemorten

  Efter frukost fortsätter vi vår hemresa via Nora, och Örebro innan vi når våra hemorter med mycket minnen i bagaget.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Sävsjö Resecentrum 07:00
Vetlanda Resecentrum Hpl K 07:30
Ekenässjön Parkering vid g:a Hedda Gretas 07:40
Eksjö Resecentrum Hpl I 08:00
Nässjö Södra Torget 08:20
Forserum Busstation 08:45
Jönköping Resecentrum g:a Bussgodset 09:15
Huskvarna Nya biblioteket 09:30
Gränna Circle K 10:10
Ödeshög Östgötaporten 10:35
Mjölby Mc Donalds 11:00
Motala Mc Donalds 11:30
Askersund Shell 12:10
Örebro Eurostop 13:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Augusti 2024

9/8SävsjöQuality Hotel GalaxenFullbokad, väntelista5 450:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Quality Hotel Galaxen
Quality Hotel Galaxen ligger mitt i Borlänge, nära nöjen, kultur och shopping – bara en kort promenad från centrum. Här finns hundra hotellrum, stora konferenslokaler, en populär livescen, restaurang,...