Skip to main content

Det bästa av Bohuslän

Det bästa av Bohuslän

NYHET 2024 Följ med oss på JoRo Buss och upplev det bästa av Bohuslän. Här får vi se några av Bohusläns vackraste pärlor där vi besöker flera av landskapets pittoreska kustsamhällen så som Grundsund, Smögen och  Fjällbacka.

Bohuslän skiljer sig mot Sveriges övriga landskap med kala klippor och ett salt hav. På resan besöker vi många spännande och intressanta platser. Vi får lära oss mycket om landskapets historia av våra kuninga lokalguider. Vi bor på Bohusgården i tre nätter som är beläget i södra Uddevalla med gångavstånd till den vackra strandpromenaden som blivit utsedd till Sveriges vackraste väg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 6/6: Hemorten - Uddevalla

  Vi börjar dagen med förmiddagsfika på RASTA i Strängserde innan vi fortsätter via Göteborg och Tjörnbroleden. Vi åker till Sundsby säteri på Tjörn. På Sundsby levde Margareta Huitfeldt, en av Bohusläns mäktigaste kvinnor under 1600-talet. Här får vi lära oss mer om hennes liv innan vi äter vår lunch. Med vackra vyer fortsätter vi vår resa till Orust där vi tar färjan över till Flatön. Här får vi bekanta oss med Evert Taube och Maj på Malö. På Flatön hinner vi med ett kort besök på Handelsman Flinks legendariska handelsbod. Innan kvällen anländer vi till Uddevalla och vårt hotell, Bohusgården. Här ska vi bo i tre nätter. Vi avslutar dagen med middag och njuter av utsikt över Byfjorden

  Hemorten - Uddevalla
 • Dag 2 7/6: Utflykter Bohuslän

  Efter frukost är det dags att fortsätter vår Bohusländska resa med lokalguide på Skafteölandet. Vi besöker Grundsund där vi också äter lunch på restaurang Smultron och Tång. På eftermiddagen besöker vi Fiskebäckskil där vi njuter av utsikten av Gullmaren innan vi tar vägen tillbaka till Uddevalla och vårt hotell Bohusgården. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

  Utflykter Bohuslän
 • Dag 8/6: Utflykter Bohuslän

  Efter en god frukost beger vi oss norrut mot idylliska Fjällbacka. Här har vi lokalguide som berättar om det idylliska fiskeläget. Vi får veta mer om sillfisket, stenindustrin och om deckardrottningen Camilla Läckberg. Vi avslutar besöket i Fjällbacka med lunch på Stora Hotellet. Efter lunchen fortsätter vår resa i Bohuslän där vårt nästa stopp är Bohusläns i särklass mest kända sommarort, Smögen. Här får vi njuta av atmosfären på den kända bryggan. Vi får lära oss mer om Smögen av vår lokalguide innan vi tar vår väntande buss tillbaka till Uddevalla och vårt hotell Bohusgården. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

  Utflykter Bohuslän
 • Dag 4 9/4: Uddevalla - Hemorten

  Efter frukost ger vi oss av mot Gustafsberg för en guidad tur i den rogivande atmosfären. För den som önskar finns det möjlighet att promenera ca 3 km längs vackra Byfjorden. Under turen får vi ta del av denna kulturhistoriska pärla som för 200 år sedan var ett populärt resmål för överklassen där de kunde bada tångbad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen. Här finns möjlighet att ta lunch på den anrika Badrestaurangen där den ursprungliga hälsokällan är belägen. Därefter börjar vi vår resa hem mot Småland. På hemvägen gör ett kortare stopp vid Falbygdens Ost i Falköping.

  Uddevalla - Hemorten

Karta