Skip to main content

Trädgårdsresa till Bremen, 4-dagar

Följ med oss till Bremen när tusentals rhododendron och azaleor blommar. Vi åker i maj månad när blomsterprakten är som vackrast. Bremen är känt för att ha flera vackra parker och trädgårdar. Vårt hotell under resan är Radissson Blu som ligger mitt i Hansastaden Bremen. Härifrån gör vi olika utflykter och besöker tre olika blomsterparker i området. Det blir en fest för alla blomstervänner.

 

På resan bor vi bra på Radisson Blu i Bremen. Hotellet  ligger centralt i stadens centrum. Härifrån är det gångavstånd till flera av Bremens största sevärdheter som stadshuset, Böttcherstrasse och Schnoor-kvarteren. Bremen är en levande stad med en rik historia och en härlig atmosfär. Dess gamla stadskärna, unika kvarter och kulturella evenemang lockar besökare från när och fjärran.

Hansastaden Bremen har en lång historia som sträcker sig över mer än 1 200 år. Staden grundades under tidig medeltid och blev en betydande hamnstad och medlem i Hansan, ett handelsförbund av nordeuropeiska städer.

 • Gamla stan: Bremens gamla stadskärna är ett världsarv och kännetecknas av sin historiska arkitektur och charmiga atmosfär. Stadsbilden domineras av det vackra rådhuset och Roland-statyn, som symboliserar stadens oberoende och rättigheter.
 • Böttcherstrasse: Böttcherstrasse är en unik och konstnärligt inspirerad gata i Bremen. Den kännetecknas av sin spännande arkitektur och konstnärliga detaljer. Här hittar man även intressanta museer, gallerier och butiker.

 • Schnoor-kvarteren: Schnoor är ett av de äldsta kvarteren i Bremen och är känt för sina smala gränder, korsvirkeshus och pittoreska atmosfär. Det är en populär plats för promenader, shopping och att utforska små butiker och konstgallerier.
 • Weser: Bremen ligger vid floden Weser, vilket ger staden en vacker vattennära miljö. 

På resan besöker vi tre olka trädgårdar:

 1. Botanika i Bremenhttps://www.botanika-bremen.de/unsere-welten/pflanzenwelten.
 2. Park der Gärten i Bad Zwischenahn https://www.park-der-gaerten.de/
 3. Rhododendronparken Hobbie i Westerstede https://hobbie-rhodo.de/

Dag två hinner vi även med att gör ett besök på byggeriet Schüttinger i Bremen. Här kommer vi att få provsmaka några av bryggeriets spännande ölsorter. https://www.schuettinger.de/

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 16 maj: Hemorten - Bremen

  Vi åker söder ut genom Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. På färjan finns det möjlighet att äta lunch ombord. Vi fortsätter genom norra Tyskland och kommer fram på kvällen till Bremen. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell och hinner kanske med en kvällspromenad till Böttcherstrasse och Schnoor-kvarteren.

  Hemorten - Bremen
 • Dag 2 17 maj: Utflykt till Botanika & Ölprovning

  Efter frukost åker vi till den berömda parken Botanika i Bremen. Parken ligger i utkanten av Bremen och och invigdes 2003. Här finns en blomsterprakt med främst Rhododendron och Azaleor. Det finns över 300 arter Rhododendron och runt 500 sorter Azaleor. På eftermiddagen ska vi beöka bryggeriet Schöttinger för en spännande ölprovning. På kvällen äter vi middag på hotellet.

  Utflykt till Botanika & Ölprovning
 • Dag 3 18 maj: Utflykt till Park der Gärten & Rhododendronparken Hobbie

  Dag tre börjar vi med att besöka blomsterparken Park der Gärten i Bad Zwischenahn. Här får vi även en guidadvisning av parken. På eftermiddagen hinner vi även med ett beök på Rhododendronparken Hobbie i Westerstede. Parken anlades redan 1928 Rhodode och är ett populärt resmål för blomster och trädgårdsälskare. Här får du uppleva den färgstarka och vackra miljön av rhododendronblommor. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Utflykt till Park der Gärten & Rhododendronparken Hobbie
 • Dag 4 19 maj: Bremen - hemorten

  Efter frukost bär det av hemåt igen.

Karta