Skip to main content

Pappor på Prov på Krusentiernska Gården i Kalmar

Äntligen ska det bli dags för utomhusteater igen, häng med oss till Kalmar och Krusentiernska gården för att se Pappor på Prov!

För första gången möts de komiska genierna Thomas Petersson och Ola Forssmed på samma scen, dessutom förstärkta av publikfavoriterna Sussie Eriksson som den pålitliga översköterskan och Andreas Nilsson som den senila gubben samt en stark ensemble. Det här blir en hysterisk skrattfest man inte vill missa, signerad succéregissören Edward af Sillén (Trassel, Rakt Ner i Fickan).

Doktor Ljung (Thomas Petersson) står inför sin livs viktigaste dag. Han ska hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, och hela hans karriär står på spel. På plats är naturligtvis också hans högsta chef och dessutom hans fru. Ingenting får gå fel!

Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria som han inte sett på evigheter. De hade en kort passionerad affär för 18 år sen och nu avslöjar hon en oväntad hemlighet: Hon blev gravid efter deras kärleksnatt och födde en son. Nu har han fyllt 18, blivit myndig, och fått händerna på informationen att han minsann HAR en pappa vid liv, och som tydligen jobbar som doktor på detta sjukhus. Nu är sonen på väg dit i en desperat jakt på sin pappa. Medan doktor Ljung som försöker hålla både sin karriär och sitt äktenskap intakt, virar in sig i ett nät av galna lögner som blir mer och mer komplicerade att hålla reda på. Till sin hjälp tar han sin godtrogne, bäste vän; doktor Johansson (Ola Forssmed) som tvingas hjälpa till i det invecklade kaoset som även inkluderar en misstänksam polis, en livsfarlig sjuksköterska (Sussie Eriksson), en showsugen doktorskollega samt en senil gubbe (Andreas Nilsson) vilse på sjukhuset. Farskarusellen snurrar snabbare och snabbare i denna twistfyllda fars av mästaren själv; Ray Cooney, som även skrev succén Trassel 2019.

I rollerna: Thomas Petersson, Ola Forssmed, Sussie Eriksson, Andreas Nilsson, Anki Albertsson, Anna-Karin Palmgren, Tobias Persson, Martin Rydell, Peter Gröning och Hjalmar Freij.

Program

Vi tar upp resenärer på Höglandet/Jönköping enligt avresetider. Vi stannar för ett fikastopp på vägen där vi bjuder alla på kaffe. För övrigt kan ni beställa frallor senast fem dagar innan till en kostnad.

När vi anlänt till Kalmar så är det fri tid innan teatern, som börjar kl. 15.30. Nu passar det bra med en lunch eller fika.

Vi kör till Krusentiernska i god tid innan teatern börjar, tiden meddelas på bussen.

Hemresan sker direkt efter teaterns slut med ett matstopp på Mc Donald i Nybro.

Välkommen med din bokning!

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Varmt välkommen på en härlig dagsresa

JoRo buss, Lite bussigare...

Vi reserverar oss för slutförsäljning!

Mycket välkomna att följa med oss för att uppleva denna härliga fars...

Fritextsökning