Skip to main content

Upptäcktsfärd till Franken i södra Tyskland

Upptäcktsfärd till Franken i södra Tyskland, 7-dagar

Upptäcktsfärd för livsnjutare till Franken. Vi åker till en av Tysklands mest spännande vinregioner. Området Franken som ligger i södra Tyskland och är en del av delstaten Bayern.  Här upplever vi historiska städer med intressanta vingårdsbesök.

Det finns flera anledningar till varför man sk åka på en resa till Franken:

1. Vin, öl och mat:

 • Franken är känt för sina vingårdar och olika viner, särskilt det lokala vinet "Frankenwein". Utforska vinregionen och smaka på olika vinsorter. Många vingårdar erbjuder vinturer och provningar.
 • Den lokala maten är också välrenommerad tillsammans med det lokala ölet. https://youtu.be/zAT3BOggsCw Njut av autentiska tyska rätter och specialiteter som Nürnberger bratwurst och Schäufele.

2. Kultur och historia:

 • Regionen har en rik historia med många charmiga städer som Würzburg och Bamberg. Här kan du uppleva medeltida miljöer och kulturella sevärdheter.
 • Besök historiska slott och borgar, som exempelvis Festung Marienberg i Würzburg.

3. Vackert landskap:

 • Franken har en vacker natur med många gröna kullar, dalar och floder. Utforska den romantiska floden Main med en båttur i det natursköna landskapet.

4. Världsarv:

 • Den gamla staden Bamberg är med på UNESCOs världsarvslista och är känd för sina välbevarade byggnader och charmiga atmosfär.

5. Gästfrihet med lokala traditioner:

 • Upptäck den lokala gästfriheten och traditionerna. Människorna i Franken är kända för sin vänlighet och stolthet över sina traditioner och kulturarv.

6. Atmosfär:

Franken har en unik och charmig atmosfär. Du kommer att uppleva den genuina tyska landsbygden och kulturen utan de stora folkmassorna som finns i vissa andra delar av Tyskland.

Oavsett vilka intressen du har, är Franken en  spännande region med något att erbjuda för alla smaker.

 

Självklart körs resan med vår allra finaste turistbuss, med på resan har vi såklart en van reseledare och chaufför för att göra detta till den allra bästa upplevelsen för er!

Resa på egen hand

 • På de flesta av våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En bussresa är ett bra sätt att träffa nya vänner och bekanta. Utflykter och måltider görs som grupp. Våra kunniga reseledare ser till att alla är en del av resan. Hotellen tar en extra avgift för boende i ett eget rum, enkelrumstillägg.  
 • Du  kan även boka 1 av 2 platser som del i dubbelrum. Du får då möjligheten att lära känna en ny vän plus att man slipper enkelrumstillägget! Denna bokningen funger bara om vi hittar en resnär som också kan tänka sig att dela rum, annars utgår enkelrumstillägg.

Du kan parkera din bil gratis vid vårt bussgarage i Eksjö om du inte bor på någon av orterna vi hämtar på..

Har du frågor om hur du bokar så är du välkommen att ringa till oss på 0381 -150 00 så hjälper vi dig med bokningen!

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 25/5: Hemorten - Soltau

  Efter upplastning stannar vi för bussfika som vi bjuder på. Vår färd fortsätt mot färjorna som tar oss till Danmark och Tyskland.
  I Tyskland når vi vårt slutmål för dagen som är Sotau och Hotel Meyn. Vid ankomst står middagen serverad.

 • Dag 2 26/5: Soltau - Bamberg

  Dag två fortsätter vi genom Tyskland och tar sikte mot södra Tyskland och Franken. Framåt eftermiddagen når vi fram till staden Bamberg. Här ska vi bo på det 4-stjärning Hotel Residenzschloss. Här kommer vi att bo i fyra nätter. Innan kvällens middag hinner vi med en promenad i stadens mysiga gränder.

  Soltau - Bamberg
 • Dag 3 27/5: Bamberg

  Efter en god natts sömn är det idag dags att upptäcka staden Bamberg. Vi börjar dagen med en stadsrundtur där vi får lära oss mer om den spännande staden. Eftermiddagen har vi fri för egna upptäcksfärder. Varför inte prova någon av stadens mysiga pubbar och det lokala ölet. Framåt kvällen äter vi middag på hotellet.

  Bamberg
 • Dag 4 28/5: Båttur & vingårdsbesök

  Vi börjar dagen med en stärkande frukost inna det är dags att upptäcka floden Main.Vi åker till staden Volkach där vi börjar med en båtfärd på floden. Sen smakar det bra med en lunch på Weinguthof Rose innan vi besöker vingården Weinbau & Edelobsdestelleri Gehring. Här får vi provsmaka några av deras olika viner. Framåt kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell i Bamberg och en väntande middag.

  Båttur & vingårdsbesök
 • Dag 5 29/5: Würzburg

  Efter en god natts sömn är det idag dags att upptäcka en ny stad. Vi åker till staden Würzburg. Vi börjar dagen med en stadsrundtur där vi får lära oss mer om den historiska staden. Vi äter lunch på Weinstube Juliusspital innan vi ska på en "gående" vinprovning hos Juliusspital. Vingården grundades redan 1576 och Tysklands näst största, och är den största odlaren av drunvan Silvander. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i Bamberg då vi äter middag på hotellet.

  Würzburg
 • Dag 6 30/5: Bamberg - Bad Oldesloe

  Nu börjar vår hemfärd där vi kör norrut. Med vackra vyer utanför fönstret susar vi vidare genom Tyskland i ett omväxlande landskap. Slutliga når vi Bad Oldesloe som ligger mellan Hamburg och Lübeck. Här på Goddmorning+ väntar kvällens middag innan det är dags att avsluta dagen.

 • Dag 7 31/5: Bad Oldesloe - hemorten

  Sista dagen på resan tar vi oss med båt till Danmark och vidare till Sverige innan vi når våra hemorter.
  När vi kommer hem kan vi minnas tillbaka på en härlig resa med många nya intryck.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Södra torget 05:00
Eksjö Resecentrum 05:00
Ekenässjön Parkering vid Hedda Gretas 05:20
Forserum Stationen 05:20
Vetlanda Resecentrum 05:30
Huskvarna Nya biblioteket 05:40
Jönköping G:a bussgodset/cykelgarage 05:55
Sävsjö Resecentrum 06:00
Torsvik Busshållplats mittemot Shell 06:10
Vrigstad Värdshuset 06:15
Götaström Värdshuset 06:30
Värnamo Rastplats Vandalorum 07:00
Ljungby Ljungbystopp 07:30
Örkelljunga Rastplats Skåneporten 08:15
Helsingborg Knutpunkten 09:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris

Maj 2024

25/5FleraHotel Residenzschloss BambergMer än 813 900:-BokaMer information