Skip to main content

Vinresa till Rhen & Mosel

Välkommen att åka med JoRo Buss på en härlig höstresa till Rüdesheim 

När hösten är som vackrast åker vi på en spännade vinresa till Rhen- och Mosel – Tysklands mest klassiska vindistrikt. Staden Rüdesheim ligger vackert vid floden Rhen och är en pittoresk stad med många mysiga gränder och en spännande historia. För mer än 1000 år sedan började man odlade vin längs Rhen och Mosels branta sluttningar. Det var romarna som förde med sig kunskapen hur man odlar vin. Idag görs många av Tysklands bästa viner i området där druvan Riesling är den mest kända. Under resan kommer vi få möjlighet att provsmaka några av traktens viner. Under en av dagarna tar vi linbanan upp till Niedelwaldmonumentet i Rüdesheim och njuter av utsiken över floden Rhen. En annan dag kryssar vi på floden Mosel från staden Bernkastel-Kues

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Att odla vin i Tyskland är inte enkelt där den stora utmaning är att druvorna ska hinna mogna. Det nordliga läget omöjliggör de flesta sydeuropeiska druvor. Ändå är Tyskland världens sjunde största vinproducent. De tyska vingårdarna ligger oftast i södersluttningar i sydvästra delen av landet längs floderna Rhen och Mosel.
  Tyskland är framförallt ett vitvinsland där man i huvudsak odlar gröna köldtåliga druvor där den främsta druvan heter Riesling. På senare år har rödvinsproduktionen ökat där den främsta druvan heter Pinot Noir eller Spätburgunder. Vinstilarna går från knastertorra till mycket söta viner i olika kvalitetsklasser. I Tyskland görs även stora mängder mousserande sekt och en hel del roséviner.

  Särskilt berömda är vinerna från Rhens och Mosels floddalar som vi kommer att få prova på vår resa!

 • Dag 1: 8/10

  Efter upplastning stannar vi för bussfika som vi bjuder på. Vår färd fortsätt mot färjorna som tar oss till Danmark och Tyskland.
  I Tyskland når vi vårt slutmål för dagen som är Hamburg och Achat Hotel Buchholtz. Vid ankomst står middagen serverad.

  8/10
 • Dag 2: 9/10

  Dag 2 fortsätter vi genom Tyskland och tar sikte mot vindistrikten vid floden Rhen. Framåt eftermiddagen når vi fram till staden Rüdesheim. Här ska vi bo på Hotel Traube. Här kommer vi att bo i tre nätter. Innan kvällens middag hinner med en promenad i stadens mysiga gränderna och den kända Drosselgasse.

  9/10
 • Dag 3: 10/10

  Efter en stärkande frukost fortsätta vi att bekanta oss med staden Rüdesheim. Vi tar linbanan upp till Niederwaldmonumentet där vi har fantastik utsikt över floden Rhen och alla vingårdar. Här kommer vi även att äta vår lunch hos Das Rebenhaus. Dagen erbjuder också en vinprovning hos Weingut Georg Brauer i Rüdesheim. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

  10/10
 • Dag 4: 11/10

  Efter en god natts sömn är det idag dags att upptäcka floden Rhen. Längs vindlade vägar tar vi oss längs Mosel till staden Bernkastel-Kues. Vi kommer även få tid att bekanta oss med staden Bernkastel-Kues innan vi besöker vingården Weingut Anton Zimmermann i Bernkastel-Kues. Framåt kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell i Rüdesheim och en väntande middag.

  11/10
 • Dag 5: 12/10

  Nu börjar vår hemfärd där vi kör norrut. Med vackra vyer utanför fönstret susar vi vidare genom Tyskland i ett omväxlande landskap till vårt slutliga mål för dagen som är Lübeck. Här på Hotel Golden Tulip Luebecker Hof bjuds det vid ankomst på middag innan det är dags att avsluta dagen.

  12/10
 • Dag 6: 13/10

  Sista dagen på resan tar vi oss med båt till Danmark och vidare till Sverige innan vi når våra hemorter.
  När vi kommer hem kan vi minnas tillbaka på en härlig resa med många nya intryck.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Achat Hotel Buchholz, Hamburg
Achat Hotel Buchholz utanför Hamburg är ett bra stop-over hotell på vår resa söderut mot som vi använder oss av på våra Europaresor. Här bjuds vi på en god middag och en stärkande frukost...

Övernattning dag 2 - 5

Hotel Traube, Rüdesheim
Hotel Traube är ett 4-stjärnigt hotell i Rüdesheim. Hotellet ligger i stadens historiska kvarter. Nära till stadens mysiga gränder och den berömda Drosselgasse precis runt hörnet. Varje morgon servera...

Övernattning dag 5 - 6

Hotel Golden Tulip Luebecker Hof
Detta 4-stjärniga hotell ligger i stadsdelen Stockelsdorf i utkanten av Lübeck. Hotellet är ett bra stop-over hotell på vägen hem till Sverige. Här bjuds vi på middag från Schleswig-Holstein och fruko...